4 mai 2013

Meniu de Paste in stil Dukan



Iata-ne ca am ajuns si la sarbatoarea Pastelui, repede au mai trecut aceste luni...parca mai ieri era Craciunul si eu mancam in nestire numai porcarii... :))
Cea mai mare descoperire a mea fost dieta Dukan, stiti bine cat de mult o laud, e singura cu ajutorul careia am reusit sa slabesc, si nu putin...ci 25 de kilograme in 3 luni si 3 saptamani. Deja e un stil de viata, pe care incerc sa-l fac cunoscut tuturor cunoscutilor care se lupta  cu kilogramele in plus.

Am reusit si eu sa ma ¨pun la punct¨din punct de vedere gastronomic...Adica, daca ieri aveam impresia ca azi nu voi gasi timp pentru a-mi pregati un meniu de Paste, uite ca dupa ce am ajuns de la munca, m-am ¨inchis¨in bucatarie pentru cateva ore.
Foarte bine, Cristiana, te-ai mobilizat perfect, as zice! :))
Si avem asa: ciorbica de pui , pulpe pui la cuptor cu legume ( astea oricum fac parte cam din meniul obisnuit), desert rapid cu iaurt- despre care am scris aici ( de data aceasta am folosit budinca de cocos) , pasca si bineinteles drob.
Nu este un meniu sofisticat, dar e pe placul meu...si trebuie sa ma laud cu reusitele :)
Inainte de a tine regim, stiam sa fac doar cartofi prajiti si ochiuri, rareori ajungeam in bucatarie...in schimb, acum, zilnic sunt in bucatarie..
Va avertizez, pozele nu sunt tocmai reusite, dar sunt ¨delicioase¨!

                                            Desert rapid cu iaurt


                                          Pasca


                                                    Drob


Cam astea-s ¨specialitatile¨ :) Ati observat si pasca, da? E in forma de inima, macar forma de inima sa am....:)))

Pasca e foarte simplu de facut: 500 g branza, 150 g iaurt degresat 0,1 %, 4 oua, 2 linguri goji, indulcitor dupa gust, esenta de vanilie, esenta de rom.
Gojile se pun la inmuiat in putina esenta de rom. Se bat bine oualele, la care se adauga branza, iaurtul si se amenesteca bine de tot. Se pune indulcitorul, esenta de vanilie si la sfarsit fructele goji. Amestecam si punem in tava, pe hartia de copt  si de la cuptor pentru vreo 40-45 min...dar aveti grija cu cuptorul, difera de la arangaz la aragaz puterea de coacere...Dupa cum se vede, la mine s-a cam ars in partile laterale..

Iar drobul: 500g ficat de pui, 2 oua, 1 lingura tarate ovaz( puteti pune si grau, psyllium), 2 bucati usturoi verde, 2 bucati ceapa verde, sare, piper, 50 g branza 0,1 %, patrunjel, un ou fiert.
Ficatul se curata putin de acele ¨ate de grasime¨, se spala si se pune la fiert pentru 15 minute. Cand este gata, se lasa la racit putin si apoi trebuie tocat marunt. Se adauga taratele, oualele crude, verdeata(maruntita si ea) condimentele, branza si se amesteca bine. Aveti grija sa bagati in compozitie si oul fiert in prealabil.Se pune compozitia intr-o tava, pe hartia de copt si se da la cuptor pentru 35-40 min.

Suna bine meniul meu ? :))

Va pup, va urez Paste fericit alaturi de toti cei dragi !

9 comentarii:

Nu suna bine, suna perfect. Arata delicios, sa stii ca m-am uitat cu jind in timp ce luam o pauza de la facut mancare. Deja am obosit atat de tare incat nu mai am chef de nimic. Sunt tare curioasa ce gust au, cat de tare se diferentiaza de mancarurile pe care le bagam in noi in fiecare an. Pupici

suna binee ! vreau si eu sa cercetez mai bine acest regim !

mmm....mi-a lasat gura apa postarea ta...sa le mananci sanatoasa:*

mmm...trebuie sa fie tare gustoase...sa le mananci sanatoasa:*

wow! felicitari pentru perseverenta si determinare in dieta. Toate arata foarte bine! Paste Fericit!

Paste fericit! arata delicios! pupp

Pofta buna! Inainte sa citesc credeam ca iaurtu-ul e pasca. :)
Oricum toate arata bine!

anul trecut si eu sarbatoream Pastele Dukan. si inca mai fac drobul asa :) Paste fericit!

Iti admir determinarea si iti doresc sa o tii tot asa!

Paste fericit!:)
Pupici!

Ilda
Lavender Thoughts