13 feb. 2015

Povestea mea: Dukan, 2 ani, -45 kg!




Intotdeauna, in mintea mea, am stiut cum vreau sa fiu...ca mod de gandire, dar si ca fizic...Dar de la a stii, pana la a trece la realitate....ohhooo...cale foarte lunga!
Desi ne dorim lucruri minunate pentru noi insine, pierdem timpul doar gandindu-ne, consideram ca pasul pe care il avem de facut...uneori, sau de cele mai multe ori, e prea mare...

Conform vointei, in spatele transformarilor stau multe lucruri, care in exterior nu prea se vad.
DA, ne propunem sa ne schimbam, facem un plan in acest sens...DAR, la nivel profund daca exista urme de indoiala ca vom reusi..ei bine,   GUESS WHAT? Chiar nu o sa reusim!!!

Chiar daca facem o schimbare reala in viata noastra, gandurile ascunse pe care le avem...ne tin energia pe loc, pentru ca realitate nu e alta, ci doar gandurile omniprezente.


Mi-am dorit ani de zile sa arat asa cum simt ca merit sa arat...am tinut diete care mai de care, dar....am ajuns in acelasi punct: slabeam 5 kg, iar apoi le puneam dublu...si ma faceam pe zi ce trece tot mai mare..
Voua nu vi se intampla asta? Incerci regimul cu supa de varza, disociat, cu grapefruit rosu, pe culori...si cate altele...ba chiar ajungi sa te indopi si cu te miri ce pastile si mai ajungi si pe la spital...
Dar orice ai face, intervin frustrarile..si pui totul la loc..sau chiar mai mult.

Si eu ma intrebam si inca o fac: de unde atata frustrari? Pai...e simplu, daca mental nu sunt pregatita...adica, stii, vreau sa arat misto, dar nu gandesc ca omul ala misto...so..hai sa ma mint ca eu-s misto la peste 100 kg!
Nu zic ca nu sunt oameni misto cei care au kg in plus, doar ca eu nu ma simteam deloc bine in pielea mea! Nu ma puteam accepta asa cum eram!


Am primit adesea intrebare: Ce te-a motivat sa pornesti la acest drum?
Au fost multi factori, de la faptul ca nu ma iubeam de nicio culoare si mereu imi plangeam de mila, pana la puterea exemplului.
Era ianuarie, mai exact 6 ianuarie 2013, stateam in fata laptopului cu punga de covrigi si sticla de cola in brate ( asta faceam in fiecare seara: covrigei, chipsuri, saratele, Cola, Fanta, Sprite..prajituri)..
Internetul imi era cel mai bun prieten intrucat ma ajuta sa ma rup de realitate si sa visez....la lucruri frumoase.
Pe profilul de Facebook al unei amice, am vazut o poza cu ea si inca o tipa foarte slabuta si..foarte sexy!! Trasaturile persoanei respective imi aduceau aminte de cineva, doar ca imi era imposibil sa-mi dau seama...
Asadar, am intrebat..cine e?! Si am primit un raspuns: sora mea, Sevgi! Nuuu, pe bune??!!
Pai, ultima data cand o vazusem eu pe Sevgi era cam cat mine!!
DA, Sevgi a mea slabise si se transformase in alt om! Am cerut detalii imediat..si am primit, desigur! :)
Multumesc, Sevgi! Pentru startul meu, pentru exemplu si incurajari!

Pe 7 ianuarie 2013 am inceput sa tin Dukan, cu 105 kg...si pana azi...am slabit 45 kg!
Sunt doi ani si ceva...doi ani in care eu am reusit sa ma schimb atat fizic, cat si psihic...
Am o parere mult mai buna despre mine, comunic foarte usor, nu imi mai este greu sa ies in " lume", imi gasesc haine misto, primesc complimente (cu care eu nu am fost obisnuita niciodata).
Si ce crezi?? Pot sa fac si sport!!!! Inainte, cand eram nevoita sa urc niste amarate de scari...injuram de mama focului..DAR, acum merg la ore de kangoo, cand e cald....alerg in parc, iar bicicleta mecanica nu mai are rolul de cuier!! :)

Totul porneste de la bibilica, de la cat de mult iti doresti sa faci acel pas mare....de care tot pomenesti...si ti-l doresti!

Uite, hai sa facem o conventie imaginara: eu iti ofer 100 euro pentru primul kg pe care il dai jos. Te apuci sa slabesti???
Dar daca ti-as spune ca oferta este valabila de acum incolo pentru fiecare kg pe care il dai jos, cu conditia sa nu schimbi din ceea ce faci deja, adica jobul solicitant, programul obisnuit, familia, copiii?

Multe persoane motiveaza ca ele nu slabesc pentru ca nu au timp si nici resurse financiare, si ca problemele din cotidian sunt prea covarsitoare.
In aceste conditii, cu siguranta, raspunsul ar fi DA! DA,vreau sa slabesc si tu sa-mi dai 100 de euro pentru fiecare kg pierdut!

Acum, nu am cum sa-ti ofer bani, dar cum raspunsul tau a fost DA, inseamna ca faptul ca nu te apuci de slabit, nu tine nici de varsta pe care o ai, programul de la job, stresul zilnic sau dieta!
Tine doar de faptul ca nu iti doresti suficient de mult sa faci asta!!

O alta intrebare: Cum iti intretii aceasta dorinta?
Faptul ca ti se pare greu, e doar in capul tau!
Va dau un exemplu: in prima zi cand am iesit la alergat in parc, simteam ca ma sufoc dupa 100 m si gandul meu era sa renunt deja...
Ce sa vezi?!! Dupa cateva luni, alergam lejer o tura de lac de parc, 3 km, fara intrerupere! Si apropo, ma simteam minunat!

Am alungat gandurile negative, lenea si toate celelalte probleme. Problemele apar si daca alerg 1 km azi, si daca stau si dorm 1 ora...sau, daca astazi mananc o salata de legume sau ma duc si infulec aripioare picante la KFC!

Nimic in viata nu e usor, dar daca noi nu o infrumusetam, atunci cine?!

M-am gandit sa pun si poze before si after, poate va motiveaza! :)

Inainte:



In prezent:





P.S : Despre Dukan am mai scris : Atacul , CroazieraCumparaturi pentru dieta Dukan , sunt si retete pe blog, nu multe ca nu-s asa harnicuta!


Cam lung, stiu, daca aveti ceva de adaugat, intrebat, pareri, impresii, curiozitati...va stau cu drag la dispozitie!

Un weekend minunat!

16 comentarii:

In tot acest timp , ai practicat si sport ?

Felicitari pentru reusita si mentinere usoara!!! In acest timp, de cate ori ai fost tentata sa renunti??

felicitari! eu am un an jumatate de dukan, mai cu scapari, mai cu porciri, dar mergem mai departe! mai am 5 kg si intru in consolidare, dar se duc tare greu. bafta multa in continuare. Ai dreptate, totul porneste din bibilica :)

Felicitari pentru tot ce ai reusit sa-ti oferi prin slabire! Felicitati pentru decizia de a te schimba!Iti doresc mentinere usoara si iubire multa! Si nu uita ca te admir. Doina Paula

Cristiana, ți-am mai zis și ți-o repet: ești un exemplu de ambiție și perseverență. E foarte greu să slăbești și 2-3 kg, darămite câteva zeci și mă gândesc că drumul pe care l-ai parcurs n-a fost deloc ușor.
Acum am aflat și ce te-a determinat să slăbești, nu știam de fotografia respectivă și dacă ai mai menționat despre ea, te rog să mă ierți că nu-mi mai amintesc să fi citit
Legat de rezultatele obținute, sper să nu ți se pară răutăcioasă remarca mea, dar înainte să slăbești arătai mult mai în vârstă, cu 10 ani, poate chiar mai bine. Eu nu mi-am păstrat acea imagine despre tine, mi se pare că tot timpul ai fost așa subțire și frumoasă. Pesemne așa erai dintotdeauna, doar că fizicul tău nu reflecta atunci cum ești cu adevărat.
Bravo pentru tot! Și pentru kilogramele pierdute și pentru faptul că acum poți face sport, pentru întreaga ta transformare! Te pup!

Felicitariiiiiiiiiiiiii, te apreciz , te stimez, ma bucur enorm as dori din suflet sa am si eu vointa ta ,dar deja esti un model pentru mine, bafta in viata si tot binele iti doresc, pup. IRINA

Felicitari! Din păcate mie mi-a mărit colesterolul si acidul uric, așa ca după 4 luni si 7 kg pierdute am renunțat la ea. Nu am avut efect yoyo, dar am ajuns la greutatea anterioara(81kg) cam dintr-un an. Am rămas cu educația de a citi etichetele bine înainte de a cumpăra si nedumerirea supra faptului ca azi se pune zahar in aproape toate mezelurile...

Ar suna egoist sau deplasat daca as spune ca si eu sunt mandra de tine? Te felicit din toata inima! Mi-a placut mult felul in care ai scris postarea, cu recomandari concrete, cu picioarele pe pamant! Chiar esti un exemplu! Bravo!!!

Te pup si te imbratisez! :)
Ilda
Lavender Thoughts

Doamne ce frumos arati bravo sper sa vada mai multe fete si sa aiba curaj sa isi schimbe viata

Felicitari!!!eu sunt de o saptamana la dieta dar cand am facut mancare familiei am gustat interzis,deci intrebarea mea este ,te-ai abatut de la dieta chiar si o zi sau cu vreo masa???

Sunt bucuroasa ca te-am cunoscut, si am preciat din prima zi vointa ta .Ma bucur foarte mult ca ai reusit sa slabesti atatea kg, si totodata sa produci pe langa schimbarea fizica si pe cea psihica. Esti o persoana minunata si nu pot decat sa iti doresc la cat mai multe schimbari (in bine).Lumea e in continua schimbare si la fel si noi trebuie sa ne schimbam permanent.
te poop!

Va multumesc tuturor pentru aprecieri si incurajari! :)