25 nov. 2014

Cum sta treaba cu ambitia?!..



De cand am facut aceasta imensa schimbare in viata mea, (slabit fizic si lucrat la bibilica)...am tot fost intrebata ce m-a motivat, de unde am dobandit ambitia...asa peste noapte?!!
Stiti cum eram inainte? Pai..imi tot plangeam de mila pe unde puteam, eu sunt asa si pe dincolo, grasa, urata, proasta...nu o sa reusesc niciodata, ca blabla...
Cei care imi voiau binele, automat incercau sa-mi mai traga cate un sut, in speranta ca o sa ma trezesc..dar existau si cei, carora le era frica de posibilitatea de a ma " transforma"... Asa ca...bagau fitile care mai de care...de la frigidere pline cu tentatii alese, la situatii in care incercau sa ma faca sa ma desconsider si mai mult...Ma sabotau de fiecare data..
Ohh da, chiar ramasesem fara pic de incredere in propria persoana, urata si proasta! Tot ghinionul era de partea mea, toate lucrurile urate se tineau scai de mine!!
Totul porneste de la increderea in sine, daca nu o ai, ai cam pus-o! Nimic nu-ti iese!
Cand reuseam sa ma privesc in oglinda pentru cateva secunde ( mai mult nu rezistam ca ma bufnea plansul), nu ma regaseam sub nicio forma..si imi ziceam in gand: de maine, de luni, de nu stiu cand..o sa ma apuc sa fac ceva pentru mine.....

....Hai, pe bune??? Si mergea treaba asta la infinit? Ajunsesem sa fiu complexata de propria persoana....sa ies din casa doar pentru a merge la job...si atat..si totusi cati ani aveam?...70? sau 20 si ceva?
Haine nu gaseam, normal...Ma imbracam cat mai larg, modest, si monoton...Alo, mamaie??!!
Yuhuu, te simti bine asa?!!

Grav, foarte grav! Daca nu te trezesti la timp, ti-ai trait viata degeaba!!


Conform Dexului:

AMBÍȚIE, ambiții, s. f. Dorință arzătoare de a realiza ceva; dorință de glorie, de onoruri, de parvenire. ◊ Expr. A pune pe cineva (sau a se pune)la ambiție = a (se) ambiționa. [Var.: (înv.ambițiune s. f.] – Din fr. ambition, lat. ambitio, -onis. 

Pentru mine, ambitia a reprezentat punctul de pornire in drumul spre regasirea propriei vieti.
Ani de zile am fost captiva in propriul corp, in propria minte..
Fiecare dintre noi avem dreptul a alege: sa ne fie bine sau rau..! Rau in mod constient sau inconstient!
Putem alege sa ne plangem ca nu avem aia si ailalta, si sa astepti la nesfarsit " minunea" , sau sa pui piciorul in prag si sa zici: STOP! de acum incep sa fac asta si ailalta!
Aleg sa lupt pentru mine, pentru propria persoana, pentru VIATA MEA!
Continui sa lupti, sa fii optimist, sa zambesti si sa mergi mai departe!
Indeparteaza-i de langa tine pe cei ce nu-ti acorda credit si te descurajeaza permanent .Surprinzator, cei care te descurajeaza sunt asa zisii prietenii si chiar membrii familiei.

Eu am pornit la drum, singura...am renuntat sa cred ca pot face o schimbare pentru altii si m-am pozitionat in primul rand, la lupta..Lupta cu propria-mi persoana care imi cerea de 2 ori pe minut sa ma delectez cu o Milka si sa renunt la momentele de glorie din parc, cand dupa o tura de lac..ma simteam ca la Campionatele Mondiale de Atletism.

Cand ceilalti te descurajeaza, fa pe surdul, si repeta in gand: Eu pot! Eu am ambitie! Eu merg mai departe!
Perseverenta iti da energie, energia optimism, optimismul ...zambete si bucurii, care in cele din urma iti vor ghida pasii catre reusita, catre viata ta!
Totul sta in tine, nu in cel de langa tine...sau din familie, prieteni, etc!
Vrei culoare? Vrei satisfactii? Pune osul la munca si incepi de acum, nu de luni! Ca luni o sa fie permanent!
Cineva mi-a scris : " Nu ma deranjeaza ca te plangi la mine sau ceva..Din contra, mai bine decat sa taci si sa nu zici nimanui..Dar...macar, plange-te o data , fa ceva o data!"
Iti multumesc, ma pierdusem putin pe drum, dar...am revenit! ...
Aleg sa lupt in continuare, sa fiu mandra de mine, sa am propriul viciu= AMBITIA!



5 comentarii:

Felicitari ,Cristiana! Si iti doresc sa ramai asa cum esti acum: slaba,pozitiva,optimista! Doina Paula

Mai e un cuvant de adaugat pe langa ambitie: perseverenta. Degeaba ai ambitie daca e de moment. Tu ai si perseverat pana ai reusit! :)

Adevărat! Trebuie încredere și ambiție, altfel nu faci nimic semnificativ. Schimbările sunt grele, necesită mult timp și voință. Oamenii care te trag în jos, fie și fără intenție, sunt numeroși. Mai bine îi dai deoparte, decât să te țină pe loc.

Kriss, stii bine parerea mea. Daca mintea nu se schimba, nimic nu se va schimba in urma ei. Ma bucur ca ai scris postarea asta. Cunoscandu-te de dinainte de "revolutia ta personala" pot sa vad cat de departe ai ajuns, dar si cat mai ai de mers :) esti de nota 10!

Felicitari, te admir pentru asta, bravo, de o mie de ori bravo!
www.descude.com