23 feb. 2011

Strig,dar nu ma fac auzita...

Am fost sfatuita sa las postarea pe blog...Multumesc Andreea!

Buna,....
Am lipsit cam mult,oricum nu mi-a dus nimeni dorul...Imi promisesem sa scriu zilnic,dar a ramas doar o promisiune...
In ultimul timp am avut tot felul de probleme,dar am incercat sa-mi pastrez cat mai mult calmul...crezand ca,poate,poate o sa rasara soarele si pe strada mea..dar,din pacate nu este asa..
Imi doresc tot mai mult sa nu ma fi nascut in Romania....o tara plina de coruptie,ignoranta si nepasare...
Sistemul de la A la Z este ¨cazut¨...la spital nu te primeste daca nu dai o ¨atentie¨...si ¨atentia¨respectiva trebuie sa fie consistenta,ca altfel mori pe acolo...si ce daca mori?nu interseaza pe nimeni,responsabilitatea este pasata de la o persoana la alta...Si sa nu uitam,din salariu ni se opreste o suma frumoasa..pentru sanatate...siii?ce daca?....Traim in Romania,si asta ne ocupa tot timpul...
Nu-ti mai permiti nici sa mori in tara asta a nimanui...pur si simplu e o tara de rahat...
Cu ceva timp in urma,aparuse in presa o statistica cum ca fiecare detinut cheltuie anual din banii statului cca.10.000 de euro...constand in tratamente medicale,mancare...etc...Multi au sarit ca domne´...cum de lor li se aloca atatia bani ..iar pe cei suferinzi nu ii ajuta nimeni...aici ma refer la oamenii obisnuiti,aflati in libertate...
Lucrurile nu stau deloc asa..nu totul e asa roz..
Sunt oameni inchisi ,desi nu ar trebui....sunt multi care au cazut in capcana ¨babanilor¨....acei cica oameni,plini de bani,care comit tot soiul de delicte,dar cu ajutorul banilor fac in asa fel incat sa cada la mijloc¨cei mici¨...sau mai bine spus cei prosti..
De ce atatia oameni politici nu au fost inchisi,sau oameni cu bani,desi au comis....chiar crime????
De ce unul a fost inchis 5 ani pentru ca furat o paine?????
Sa va mai spun ca sistemul medical din penitenciare nu exista decat cu numele,si daca ai avut ghinionul sa intri la inchisoare,sansele de a iesi viu sunt de 5% din 100%?
Am ghinionul....de a fi nevoita sa merg saptamanal la cineva foarte drag care din pacate este inchis intr-un penitenciar din Bucuresti...si a vedea cum stau lucrurile..
Ok,a facut o greseala,a ajuns acolo...dar totusi...e un om,are dreptul la un minim de ingrijire medicala..
Nici vorba,am fost nevoita sa angajez un avocat pentru a se¨bate¨cu cadrele din penitenciare,care nu doresc sub nici o forma sa-i acorde ajutor medical,pentru ei toti sunt la fel...
In prezent,starea lui este foarte proasta,are o infectie,care se tot raspandeste in organism..si nimeni nu vrea sa faca nimic..
A fost operat intr-un spital civil,dar nu a fost lasat la tratament,intrucat ¨saracii¨politisti care il pazeau nu-si mai luau sporul de TBC,in valoare de 1400 ron pe care il luau daca pazeau detinutii in penitenciar..
A fost externat la cererea cadrelor din penitenciar,desi doctorul a refuzat din start sa-l externeze intrucat starea lui e foarte grava si poate face oricand septicemie si ....
Din cauza faptului ca merg saptamanal,iar avocata merge si mai des....si tot solicitam...facem cereri pentru a ni se da copii dupa analizele medicale,inclusiv dupa foaia de externare din spital...dar penitenciarul gaseste motive varii pentru a ne tot amana...(cu ajutorul copiilor am putea face reclamatie la ANP,intrucat s-a produs o ilegalitate..),lui i se fac tot felul de rapoarte de disciplina,cum ca l-a injurat pe director,sau alt motiv...desi el de abia deschide gura sa manance....ciorba zilnica de cartofi,cartofi care de fapt nu se regasesc in ciorba?????si cica anual fiecare detinut cheltuie 10.000 de euro din banii statului....Pe ce???
CATTTT SA STAUUUU?CAT SA ASTEPT DUPA O AMARATA DE COPIE???
Viata lui atarna de un fir de ata si voi ma puneti sa astept????????
Nu vreau sa fie eliberat,a gresit,trebuie sa plateasca....dar totusi...lasati-l fratilor sa fie tratat....lasati-ma sa-i aduc medicamente...desi va laudati ca aveti spitale super dotate in penitenciare,nu sunteti in stare sa-i administrati un antibiotic????
Rusine Romania!!!!!....Mi-e scarba de tot ceea ce vad....Ma doare ca nu pot sa-l ajut...mi-e frica ca o sa fie prea tarziu...

1 comentarii:

Sad but true... :(

asteptam post-uri noi :)